Sant Vicenç de Castellet fa efectiva l’actualització del cadastre i manté congelat el rebut mitjà de l’IBI en la majoria de casos. El cadastre datava de l’any 2008, i l’actualització ha fet moure alguns números. 

La posada al dia dels valors cadastrals, que fins ara prenia de referència els valors desactualitzats de l’època del boom immobiliari, tindrà un impacte positiu entre els veïns i veïnes del municipi en figures tributàries en matèria d’IRPF, impost del patrimoni i les plusvàlues municipals en els tràmits de compra venda o viudetat. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet ho ha explicat a Ona Bages. 

L’Ajuntament doncs mantindrà congelada la recaptació global pel que fa a l’impost sobre els béns immobles aquest proper 2022. La majoria de rebuts es mantindran en quantitats similars, tot i que hi pot haver modificacions en alguns casos. 

El rebut mitjà de l’IBI a Sant Vicenç de Castellet continuarà fixat en 389 euros  quan la mitjana comarcal és de 410 euros. De fet, des de l’Ajuntament asseguren el cadastre ha de publicar els valors de tota la província el 2022 i, si no s’hagués fet la modificació a dia d’avui les diferències encara haguessin sigut més notables. 

Per altra banda, però, hi ha veïns que s’han queixat amb aquest canvi. Alguns diuen que li han pujat fins a un 25% el seu valor cadastral passant de pagar 500 euros a 700. A través de les xarxes i també per Ona Bages asseguren que s’han sentit “enganyats”.