L’acord s’emmarca en el Programa Incorpora de l’Obra Social ‘la Caixa’ que promou la Responsabilitat Social Empresarial i pretén afavorir una major incorporació al món laboral de les persones en situació d’atur. Aquest programa ofereix suport en les etapes prèvies a la creació del negoci i ajut en els tràmits i consolidació durant el primer any d’activitat.

També ofereix ajuda en la tramitació financera mitjançant els microcrèdits de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ després de presentar un pla d’empresa i l’informe de viabilitat de la persona tècnica d’autoocupació. D’aquesta manera l’Ajuntament promou que les persones preparades tinguin l’oportunitat de desenvolupar una tasca professional i també es comparteix la necessitat de desenvolupar polítiques i accions que afavoreixin una major autoocupació i que redueixin les situacions de vulnerabilitat, segons explica el propi Ajuntament.

Per altra banda, després de l’èxit del Ball de Gitanes virtual el passat 31 de maig, on es van aplegar més de 200 balladors i balladores a les seves cases i que va ser vist per més de 2.000 persones a través de la xarxa, l’Associació del Ball Popular de Gitanes va aconseguir recaptar 450 euros que  s’han destinat al Banc d’Aliments de Sant Vicenç de Castellet gestionat pel Col·lectiu Mossèn Rovira Tenas.

Simultàniament, l’Associació ha tancat la tercera tanda de confecció de mascaretes fetes pel grup de puntaires i que ja sumen gairebé 5.000 unitats repartides entre el CAP de Sant Vicenç, la residència d’avis de la població i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Properament s’està pensant que es comenci una tercera tongada.