L’Ajuntament, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, posarà a disposició de la ciutadania un bidó o un embut per facilitar la recollida d’aquest residu a casa.

L’oli de cuina contamina l’aigua i fa malbé la depuradora i el seu reciclatge permet reutilitzar-lo per fabricar sabons, cosmètics i altres productes. Sant Vicenç de Castellet llança aquest mes d’octubre la campanya ciutadana “No et passis de taca d’oli” que pretén conscienciar la ciutadania de la importància de reciclar l’oli de cuina correctament. El consistori posarà a disposició de tots els veïns i veïnes un bidó o bé un embut amb un filtre per recollir aquest residu a casa amb diferents accions expressament organitzades al carrer.

Un cop s’hagi omplert el bidó o bé s’hagi utilitzat l’embut per omplir d’oli qualsevol ampolla del plàstic reutilitzable a casa, l’oli s’haurà de portar a la Deixalleria Municipal o bé es podrà dipositar a la deixalleria mòbil que el primer i tercer divendres de cada mes s’ubica al carrer Creixell entre les 9.30 i les 11 del matí. 

Si no es recicla i s’aboca per l’aigüera, l’oli de cuina contamina l’aigua, els rius i fa malbé les depuradores. És un tipus de residu que si es recicla correctament té una segona vida i és útil per a la fabricació de sabons, cosmètics i altres productes.