L'antiga caserna de la Guàrdia Civil a Sant Vicenç de Castellet. Imatge publicada el 22 de juny del 2021 (Horitzontal)

Sant Vicenç de Castellet potencia les polítiques d’accés a l’habitatge amb una nova oferta de setze pisos de lloguer social. Un conveni amb l’Incasol i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya permetrà adequar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que acollirà una dotzena de pisos. 

L’Ajuntament també acorda amb la SAREB la cessió de quatre pisos de lloguer assequible, i delegarà la gestió a l’Oficina d’Habitatge del Bages. Les intenses gestions de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet en matèria de polítiques d’habitatge durant els darrers mesos permetran al municipi disposar d’un total de setze pisos de lloguer assequible properament. El conveni signat entre el consistori amb l’Incasol i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya facilitarà l’adequació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que es transformarà per acollir dotze pisos de lloguer social. L’Incasol assumirà una inversió de 650.000 euros per adequar els habitatges a través de la cessió de l’edifici per part de l’Ajuntament durant 75 anys. En paral·lel, el consistori reservarà un dels pisos per a situacions d’emergència social. La gestió dels lloguers anirà a càrrec de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Finalment, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb la SAREB, a través del qual el consistori gestionarà, durant els pròxims quatre anys, un mínim de quatre pisos de lloguer social també al municipi. L’Ajuntament delegarà a l’Oficina de Rehabilitació i Habitatge del Consell Comarcal del Bages la gestió dels lloguers, que estaran per sota del preu de mercat, i s’adreçaran als veïns i veïnes de Sant Vicenç de Castellet que tinguin dificultats per accedir a un habitatge.