Sant Vicenç de Castellet posa una marxa més a la reforma integral del conjunt històric de Castellet

193

L’Ajuntament accelera la reforma integral del conjunt patrimonial. Durant les properes setmanes, iniciarà el procés de licitació de les obres corresponents a la fase 2 del projecte, que inclou la rehabilitació de l’estructura de l’ermita, que havia quedat malmesa els darrers anys. També es farà un estudi arqueològic i històric del temple, que durarà uns quatre mesos i tindrà un cost d’uns 232.000 euros.

D’altra banda, també es rebrà finançament per executar les fases 3 i 6, que inclouen la rehabilitació de la casa de l’ermità i la reforma de la torre. Una torre que es podrà visitar i esdevindrà un mirador de tot l’entorn natural de Sant Vicenç. En aquest cas, el cost total d’aquestes dues fases és de 573.000 euros, dels quals més de la meitat seran aportats a través dels fons europeu FEDER. La resta els assumirà l’Ajuntament. La durada prevista de les obres serà de nou mesos.

Fins ara, s’han desmuntat les construccions auxiliars a l’entorn de Castellet i s’ha consolidat el talús i tota la zona del camí de Ponent. A més, el consistori està redactant el projecte de la zona arqueològica, que permetrà posar en valor les restes de l’antiga construcció medieval situada a la banda septentrional del turó de Castellet.