El municipi programa una xerrada sobre la factura elèctrica i l’autoconsum, un taller pràctic que explicarà com funciona l’energia fotovoltaica i una exposició divulgativa d’estalvi i eficiència energètica

Sant Vicenç de Castellet participa aquest mes d’octubre a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb activitats divulgatives. Sota el lema De motius en sobren, fem-ho! els actes proposen divulgar les possibilitats de les noves energies renovables i fer difusió dels consells per estalviar i ser més eficients en matèria energètica. El primer acte serà el 28 d’octubre a través de la xerrada La nova factura elèctrica i l’autoconsum amb plaques solars, a càrrec de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages. L’acte es farà a la Biblioteca i cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Taller pràctic

El programa continuarà amb un taller pràctic d’energia fotovoltaica en què s’explicarà, a peu de carrer, les possibilitats d’aquesta energia, el tipus d’instal·lacions que hi ha al mercat, els ajuts i les bonificacions disponibles. Serà el matí del darrer divendres d’octubre coincidint amb el mercat setmanal.

Finalment, la darrera setmana d’octubre es podrà veure l’exposició Treballem per una energia sostenible a la Biblioteca en què es donaran a conèixer consells en matèria d’estalvi i eficiència energètica en l’àmbit domèstic. La mostra se centrarà en l’ús dels electrodomèstics, la il·luminació, la climatització o el transport i la seva relació amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i la contribució a la lluita contra el canvi climàtic. L’exposició es podrà visitar coincidint amb els horaris d’obertura de la Biblioteca Municipal. La mostra s’emmarca en el compromís adoptat per part de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amb la signatura del Pacte de les Alcaldies per a l’Energia i el Clima i la redacció del corresponent Pla d’Acció, document que marca les línies d’actuació i accions a realitzar els pròxims anys per tal d’arribar a una reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 55% l’any 2030, respecte l’any 2005.