Sant Vicenç de Castellet ha esterilitzat un total de 32 gats aquest 2020

278

Sant Vicenç de Castellet ha esterilitzat 32 gats aquest 2020. S’ha fet en un total de tres colònies de diferents punts del nucli urbà. Per fer-ho s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Peludets de Sant Vicenç. 

També hi han participat persones voluntàries alimentadores dels gats, que s’han identificat i reconegut de manera oficial. Amb tot, s’ha instal·lat amb èxit el contenidor de vidre reciclat del carrer Castellbell. Allà els gats hi podran fer vida i l’objectiu és que tinguin un lloc on poder passar-hi les nits.

La iniciativa, tal com explica la regidora i col·laboradora de l’Associació Peludets de Sant Vicenç, Gisela Pascual, diu que l’objectiu era ordenar les colònies de gats que hi havia el poble. També diu que la sobrepoblació generava alguns inconvenients als veïns i es produïen diferents atropellaments.

 

L’objectiu és ordenar i protegir el punt estable d’alimentació de la colònia i millorar la neteja i la salut de l’espai. Després de l’èxit d’aquests 2020 s’ha d’estudiar poder fer aquesta acció a altres punts del municipi. En paral·lel, es plantejarà la construcció d’una gatera i habilitar un petit refugi d’animals per a la seva acollida. L’Ajuntament ha modificat les ordenances fiscals i ara censar els animals de companyia també tindrà una bonificació del 50% si és adoptat i si es presenta el document que ho certifiqui.