Sant Vicenç finalitza les tasques de neteja i conservació de la riera de Castellet i de les lleres del riu Llobregat

121

El procés s’ha fet a través de la convocatòria de Manteniment de lleres en trams urbans de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’actuació ha arranjat el tram que està ubicat davant l’empresa Montana Colors i la desembocadura al riu amb diferents treballs en què destaca l’eliminació de la canya americana, una espècie invasora que s’estén molt fàcilment i desplaça les espècies autòctones dels ambients fluvials. Els treballs han costat 33.000 euros, 27.000 dels quals els aporta l’ACA.

L’Ajuntament també ha actuat al marge esquerre del riu Llobregat donant continuïtat a l’actuació que ja va fer a finals de 2020, eradicant també la canya americana i completant l’actuació amb una plantació final d’espècies pròpies del bosc de ribera, per facilitar la recuperació d’aquest hàbitat i la qualitat ambiental de l’entorn.

Ara, es reforçaran les tasques de manteniment de la riera i de la llera del riu a través del nou contracte de jardineria municipal que permet la neteja i desbrossa de tot el tram de la riera.