Sant Vicenç de Castellet adquireix, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) una locomotora Alstom 706. El poble,  ha sigut triat com a gest honorífic pel seu passat ferroviari. Aquesta locomotora va ser retirada del servei de la companyia i l’ens s’ha compromès a exposar, tot i que encara no se sap el lloc exacte.

La Biblioteca també va dur a terme una exposició dels 40 anys de Ferrocarrils, per mantenir el passat del vapor de Sant Vicenç. Aquesta locomotora va ser construïda l’any 1965 juntament amb 10 locomotores més construïdes entre els anys 50 i 60, van estar en funcionament en diferents línies. Una d’elles era entre el Llobregat-Anoia el 1966 i l’altra la que anava fins a Saragossa, passant per Lleida, on transportava mercaderies i persones. L’historiador de Sant Vicenç de Castellet, Jordi Suades, assegura que el poble necessita recuperar la memòria històrica del vapor. 

Ferrocarrils, ara, reivindica el patrimoni ferroviari cedint el vehicle al poble amb el seu passat. En el moment de la secció l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Ariadna Delgado, destacava la importància del Ferrocarril al poble santvicentí.