Sant Joan de Vilatorrada s’estrena en el model del cohabitatge amb cinc pisos protegits

220

Està ubicat al nucli urbà que la cooperativa Sostre Cívic ha adquirit d’una entitat bancària. 

Aquest model tot just acaba de començar a la comarca bagenca i es basa en el sistema de protecció oficial. Es tracta d’un bloc de cinc habitatges situat al número 16 del carrer Sant Valentí. De fet, aquesta localitat és de la cooperativa Sostre Cívic que va adquirir els blocs d’una entitat bancària pel procés de tanteig, que dona preferència de compra a l’administració o a promotors socials com Sostre Cívic, mitjançant un préstec de l’Institut Català de Finances. La tècnica de projectes de la cooperativa Mandi Domingo, explica que els hi va semblar interessant les condicions dels blogs de pisos que han acabat comprant. 

A tot això, les persones que volen viure en aquests pisos han de tenir un sou màxim i no poden tenir cap casa en propietat. 

El blog escollit des del 2015 no hi viu ningú i que amb aquest rescat ara podrà tenir els primers inquilins mitjançant el model de propietat col·lectiva. En aquest sentit està format per uns baixos i dues plantes amb habitatges de diferents mides, tots de protecció oficial, d’entre 36 i 80 m2  ascensor i altres serveis.