Sant Joan a Sant Fruitós és sinònim de Festa Major a Torroella i a La Rosaleda

187

S’acosta Sant Joan i Sant Fruitós de Bages celebra la revetlla amb dues festes majors: la del barri de la Rosaleda i la del barri de Torroella de Baix.

L’Associació de Veïns de La Rosaleda ha decidit que enguany repartiran la festa en dos caps de setmana i encaren la recta final el divendres amb el sopar de revetlla amb un canvi en el menú: amanida de pasta, botifarrada, patates, coca, vi, beguda i cava. Els socis tindran tiquets gratuïts i pels de fora del barri el sopar tindrà un cost de 10 euros. DJ Arzett s’ha hagut d’excusar aquest any, però ha deixat la festa en bones mans amb Delay Dj.

La cercavila de geganters i grallers serà el dissabte 24 de juny a la tarda i després hi haurà el sopar de germanor, amb balls, actuacions, el sorteig i el fi de festa amb el castell de focs.

El vermut popular, la guerra d’aigua i la tarda d’inflables aquàtics amb la festa de l’escuma i el berenar infantil, tancaran la Festa Major de la Rosaleda.

Torroella de Baix també celebrarà la revetlla de Sant Joan el divendres 23 i ho farà amb el concurs de decoració dels portals, la piscina mòbil i la festa de l’escuma i la frankfurada. Com cada any, el barri celebrarà la nit més curta de l’any vestit de blanc, amb els monòlegs i l’elecció de la pubilla i l’hereu. El DJ Alexander Main, posarà el toc de música a la nit.

Per dinar el dissabte toca ‘La comida del traje: tu traerás, el traerá y todos traeremos, así todos comemos”, però abans hi haurà inflable si els jocs de cucanya. El partit de solters contra casats serà a la tarda i a la nit l’orquestra ‘Qué tal’ farà ballar a tothom. L’últim dia la festa acabarà amb la missa, la xocolatada popular i ‘l’hora del perill’ amb la guerra d’aigua. El punt final el posarà l’exhibició de sevillanes de Barea i el sopar de fi de festa i l’entrega de trofeus.

Imatge Festa Major La Rosaleda de l’any passat.