Sant Fruitós tindrà un espai al cementiri per les morts perinatals

154
El ple ordinari de febrer de Sant Fruitós de Bages.
El ple ordinari de febrer de Sant Fruitós de Bages.

De dues hores i mitja i a porta tancada. Així ha sigut el ple municipal ordinari de març de Sant Fruitós. Dels 15 punts que hi havia a l’ordre del dia, 14 d’ells han quedat aprovats i un no després d’un extens debat: una modificació urbanística a la zona de Pineda per guanyar zones verdes i zones d’equipaments en sòl urbanitzable o privat.

Abans, però, el ple ha tirat endavant una moció per què el cementiri tingui una zona dedicada a les morts perinatals. Es tracta d’un espai on les famílies de nadons que morin setmanes després de néixer o durant la gestació puguin recordar-los. Així l’ha presentat la regidora d’Esquerra Republicana a l’oposició, Laia Feliu.

La regidora d’Esquerra Republicana, Laia Feliu

El ple ho ha aprovat per unanimitat. Igual que la següent moció, que ha girat entorn a la commemoració del dia internacional de la dona. La moció, com en el cas de l’anterior, l’han sotasignat tots els grups i posa de manifest les diferències que segueixen havent-hi entre els homes i les dones. Així l’ha defensat el primer tinent d’alcalde, Xavier Racero.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Racero

I així ho ha fet la regidora del PSC a l’oposició, Cristina Murcia.

La regidora del PSC, Cristina Murcia

Encara un últim punt aprovat per unanimitat ha sigut el que tancava l’ordre del dia: l’adhesió del poble a la campanya ‘t’ho estàs perdent’ impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Una iniciativa que vol denunciar la poca visibilitat de l’esport femení en els mitjans de comunicació. El regidor a l’oposició per Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens, ha explicat que el seu grup votaria a favor d’aquesta manera:

El regidor de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorens

El ple també ha servit per informar de l’avaluació de les obligacions de l’Ajuntament durant l’últim trimestre de l’any passat, donar compte d’informes de tresoreria i intervenció i fer una modificació del pressupost municipal. També per donar dues dades: a Sant Fruitós l’1 de gener del 2019 hi vivien 8.703 persones, prop de 200 més que l’any anterior, i que la volta ciclista a Catalunya s’ha ajornat fins a l’octubre.