Sant Fruitós de Bages ha tingut dues grans competidores per fer arribar la Fibra Òptica al poble. Han sigut, i són conegudes per tothom, Telefonica-Movistar i Fibracat.

Telefonica-Movistar haurà estès la fibra òptica a tot el consistori excepte els polígons i està executant a Torroella de Baix. La zona de Torroella de Baix tindrà fibra òptica, després que l’Ajuntament hagi batallat molt per tal que hi arribi, tot i no oferir molts contractes i que l’empresa no en tregui molt benefici. A principis de desembre entrarà en cobertura amb totes les zones on l’ha estès i es podrà contractar.

Fibracat gairebé ha estès a tot arreu, també als polígons, excepte a Pineda de Bages, Brucardes i Torroella i ja es pot contractar.

El regidor d’Espai Públic, Activitats i Obres, Cristian Marc Huerta, explica per què ha tardat a arribar la fibra òptica al poble.

Un altre punt complicat per la seva zona, era la ràdio municipal. Com que està al Bosquet, es feia difícil fer arribar la fibra a la ràdio, però tot i això sembla que a finals de mes també podrà gaudir del servei. Es tracta d’un recurs totalment necessari, ja que avui dia les ràdios estan molt vives per internet i s’emeten en línia. L’entrada en vigor de la fibra òptica ajudarà a millorar el servei municipal que ofereix Ràdio Sant Fruitós als santfruitosencs.

Entre les dues empreses cobreixen el municipi, que tindrà fibra òptica a tot arreu a finals de mes i ja es podrà contractar abans d’acabar l’any.