Sant Fruitós tanca l’any com a Ciutat del Bàsquet Català amb una gran festa de cloenda

283
Bateig Mascota, SF Ciutat del Bàsquet Català 2016 i presentació equips ASFE, Paidos i l'escola de bàsquet Sant Fruitós. Foto: Isidre Malagarriga

Sant Fruitós de Bages tanca l’any com a Ciutat del Bàsquet Català amb una gran festa de cloenda
Els carrers i el pavelló de Sant Fruitós de Bages respiraran bàsquet aquest dissabte 14 de gener durant la gran festa de cloenda que s’ha organitzat per finalitzar l’any com a Ciutat del Bàsquet Català 2016. L’ajuntament i la comissió organitzadora han preparat un programa farcit d’activitats per a tots els públics que es duran a terme des de les 9 del matí i s’allargaran durant tota la jornada. El president de la comissió Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas, defensa que han volgut fer una celebració lúdica perquè tot el poble la pugui gaudir.

Hi haurà activitats relacionades amb el bàsquet per a totes les edats al Nexe i al Bosquet. Al vespre al pavelló, es realitzarà el traspàs a Sant Cugat del Vallès, Ciutat del Bàsquet Català 2017. Podeu consultar la programació a radiosantfrutios.cat o al web de l’Ajuntament santfruitos.cat.

Programació de la cloenda del 14 de gener

La primera de les activitats programades és una caminada popular que s’iniciarà a les 9 del matí i realitzarà un recorregut per diferents espais del poble on va iniciar-se l’activitat basquetbolística. De la mà de representants dels diferents clubs històrics del poble, es col·locarà una placa commemorativa en els indrets on es va jugar.

En finalitzar la caminada, pels volts de les 11 del matí, s’inaugurarà la nova pista poliesportiva de l’escola Pla del Puig, amb la participació de la direcció i AMPA de l’escola. A continuació se celebrarà una xocolatada popular entre els assistents.

A partir de les 11 del matí, el Nexe-Espai de Cultura acollirà una sessió de Risobasket dirigit a esportistes majors de 10 anys a càrrec de Toni Fontcuberta que també es tornarà a realitzar a 2/4 de 2 en el mateix espai i obert a tothom.

L’avinguda Sant Joan es convertirà durant tot el matí en el punt neuràlgic de la festa. En aquest espai s’hi realitzaran concursos de Two Ball, de triples i de foodbasket i l’empresa Decathlon també muntarà diferents activitats. A banda, es convertirà el carrer en una pista on tothom qui ho desitgi podrà gaudir una estona jugant a bàsquet amb les cistelles mòbils que s’hi instal·laran. A partir de 2/4 de 12 del matí Ràdio Sant Fruitós emetrà un programa de ràdio especial amb entrevistes en directe amb personalitats representatives del bàsquet al municipi.

Durant tot el dia en aquest mateix punt hi haurà inflables per la canalla i foodtrucks de tot tipus per tal de poder fer un mos, o dinar-hi.

A partir de 2/4 de 4 de la tarda es projectarà la pel·lícula Coach Carter al Nexe-Espai de Cultura per seguidament iniciar els actes al pavelló d’esports amb el partit que jugarà el primer equip femení de l’ASFE a les 4 de la tarda.

A partir de 3/4 de 6 de la tarda es durà a terme al pavelló d’esports un espectacular concurs de triples en categoria sènior i també per a entrenadors, amb importants premis pels guanyadors. Els assistents també podran gaudir amb les exhibicions de V2O i Anabel Fit Dance.

L’acte oficial de cloenda serà a partir de les 7 de la tarda al pavelló, amb una mostra de Basket Beat Sant Fruitós i diferents reconeixements. Per una banda el consistori santfruitosenc homenatjarà als infants del municipi nascuts durant l’any 2016 i també es farà un merescut reconeixement a tots els col·laboradors i voluntaris que han fet possible que s’hagin dut a terme totes les activitats organitzades durant l’any. A banda, els assistents a l’acte podran veure un vídeo el resum de totes les activitats que s’han dut a terme durant aquest 2016.

A tres-quarts de 9 del vespre es realitzarà l’acte oficial de traspàs a Sant Cugat del Vallès, Ciutat del bàsquet Català 2017 amb la presència de Mercè Conesa, alcaldessa de la ciutat.
Una traca final a l’exterior del pavelló donarà per tancat l’any com a Sant Fruitós de Bages, Ciutat del bàsquet Català 2016. Pels que ho vulguin, la festa seguirà al Villa Martini, a l’antic Menfis.

 

Imatge del Bateig de la Mascota Boti-Boti, SF Ciutat del Bàsquet Català 2016 i presentació equips ASFE, Paidos i l’escola de bàsquet Sant Fruitós.

Foto: Isidre Malagarriga