Sant Fruitós, Sallent i Santpedor han contribuït en l’estalvi de 427.000 € amb l’ús de l’Administració electrònica

135

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha presentat uns resultats en la jornada sobre Administració Electrònica convocada pel Consell Comarcal del Bages que situen en més de 427.000 euros l’estalvi global del 2016 en aquells municipis que han fet ús de l’Administració Electrònica.

Els Ajuntaments que n’han fet més ús són Manresa, Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Cardona i Avinyó.

Una quarantena de persones dels Ajuntaments del Bages van assistir a la jornada sobre Administració Electrònica convocada pel Consell Comarcal en què va participar també el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya. L’objectiu era el de facilitar informació jurídica i tecnològica als municipis per tal que coneguin les noves lleis de procediment administratiu i puguin valorar el nivell d’adaptació a la normativa.

La sessió ha posat de relleu que la majoria d’Ajuntaments tenen disponibles les eines necessàries per disposar dels serveis d’administració electrònica que garanteixin els compliments de les lleis.

En general, en els àmbits on es detecten més mancances d’ús són les eines de gestió d’expedients acompanyades d’una metodologia de treball comuna entre totes les administracions, els taulers electrònics d’anuncis i les notificacions electròniques. En canvi, l’ús de l’Administració electrònica està molt més consolidat en el perfil del contractant o la factura electrònica.

Imatge. Consell Comarcal del Bages