Sant Fruitós reviu la història de les fàbriques tèxtils

314
Acte inaugural de l'exposició a la biblioteca.

[ÀUDIO] L’exposició “El tèxtil a Sant Fruitós” es podrà visitar a la biblioteca fins el 30 d’octubre. Es tracta d’un recorregut històric per les fàbriques tèxtils dels segles XIX i XX del municipi.

Pilar Purtí,  presidenta del Col·lectiu de Recerca Històrica, l’historiador i professor Lluís Virós i l’historiador David Ferré, juntament amb l’alcalde de Sant Fruitós, van ser els encarregats de presentar l’acte d’inauguració de l’exposició divendres passat a la biblioteca.

L’exposició és fruit d’uns mesos de recerca intensiva per part dels membres del col·lectiu de recerca històrica i d’altres col·laboradors externs.

Recuperem l’entrevista a la presidenta del Col·lectiu de Recerca Històrica Pilar Purtí, feta per la periodista Judit Barea el 29 d’agost. Purtí explica l’exposició i les diferents fàbriques tèxtils que hi havia al consistori.

L’exposició sobre les fàbriques tèxtils a Sant Fruitós, forma part dels actes organitzats per les Jornades Europees de Patrimoni que tindran lloc per tot Europa del 9 al 12 d’octubre. Sant Fruitós s’hi suma amb una altra exposició impulsada per l’Ajuntament en què es fa una comparació d’espais del poble d’ara i d’abans, amb l’objectiu de veure com han evolucionat amb els anys.