Sant Fruitós repartirà 2.000 racions de preparat per la Festa de l’Arròs del pròxim diumenge

151

Des de l’Ajuntament es facilitarà una ració de preparat de l’arròs ja cuinat, i un paquet d’arròs i únicament caldrà donar el toc final al plat cadascú des de les seves cases. Genís Noguera d’El Fusteret i cap de la Colla dels Cuiners de l’Arròs serà l’encarregat de cuinar tot el preparat i explicar a través d’un vídeo didàctic els passos que caldrà fer per poder gaudir-ne. Durant les tardes dels dies 11, 12 i 13 de febrer, les persones que hagin sol·licitat prèviament el sofregit, podran passar a recollir-lo en el punt que hagin escollit.

Les persones que vulguin tenir aquest sofregit han de descarregar prèviament un tiquet gratuït al web santfruitos.cat i es repartiran un total de 2.000 sofregits.

Per altra banda, els infants de primària de les escoles del poble també tindran el seu plat d’arròs en els dies 17, 18 i 19 de febrer. Una altra de les activitats en el marc de la festa serà el concurs de fotografia, en el que s’anima a participar tothom qui faci la seva paella amb l’etiqueta #larrosdeSFBnosatura i podran optar a 5 paquets de dues entrades per la programació del Teatre Casal Cultural, 5 paquets de dues entrades pel concert de SUU al Pavelló d’Esports o 5 llibres de “La Història de la Festa de l’Arròs”.

Seguint en la mateixa línia hi haurà un altre concurs de vídeo receptes d’arrossos que optaran a premis de 300, 200 i 100 € i a un curs de cuina d’arrossos a la Fundació Alícia.

I no serà tot arrossos, perquè el mateix diumenge tindrà lloc el 46è concurs de pintura ràpida i durant la setmana hi haurà una gimcana històrica de la Festa de l’arròs.

Els participants del municipi podran segellar les seves teles a l’Àrea de Cultura (de 8 a 9 del matí) i lliurar les pintures al mateix lloc de 13 a 14 hores. Les persones que no puguin accedir presencialment al municipi hauran de segellar les teles virtualment abans i després de pintar.

I el joc que proposa l’Ajuntament és una gimcana per tal descobrir imatges històriques de la Festa de l’Arròs que es trobaren amagades al comerç local. En els establiments adherits es podrà adquirir una butlleta de participació que es podrà anar segellant a mesura que es descobreixin les fotografies amagades. Un cop omplerta la butlleta es podrà entregar al Nexe-Espai de Cultura, a la Biblioteca Municipal, a l’Àrea de Cultura i a l’Ajuntament i s’entregarà una Auca de la Festa de l’Arròs per a cada participant. D’entre totes les butlletes entregades se sortejaran diferents premis.

Finalment, tothom qui vulgui podrà engalanar amb una tela commemorativa de la Festa de l’Arròs el seu balcó, que es podrà recollir a l’Ajuntament a partir d’aquest dimarts.