Sant Fruitós no podrà construir nous centres de culte fins que la Generalitat aprovi la nova regulació. L’Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar per unanimitat en el ple del 13 de maig, un informe que regula els espais on es poden construir centres de culte al poble que s’aprovarà per la Generalitat a finals d’octubre.

La resolució arriba després que una Comissió de Consell Consultiu formada per 25 persones, veines del poble, treballés durant 7 mesos per arribar a un acord. Entre d’altres, no es podran fer centres de culte en edificis, o espai on la vorera tingui menys de 6 metres d’amplada. Tampoc es podran fer centres de cultes ni a les Brucardes, ni a Torroella de Baix ni a Pineda de Bages ni a la Rosaleda. Els polígons també en queden exclosos excepte el polígon de la Bòvila.

Això significa que la mesquita que hava sol·licitat construir la comunitat islàmica Al-Nour haurà de canviar d’ubicació perquè la carretera de Vic no compleix els requisits. Joan Carles Batanés, Alcalde de Sant Fruitós, ha explicat en declaracions a la ràdio que la carretera de Vic és un lloc de pas i que qualsevol festivitat en aquell carrer, també religiosa, dificultaria greument el trànsit.

S’espera que l’aprovació de la Generalitat arribi a finals de juliol tot i que l’alcalde ha apuntat que amb les eleccions després de vacances, segurament serà més tard, cap a la tardor.