Les tasques es duran a terme els propers 14, 21 i 28 de novembre a la nit

Amb l’objectiu de reduir la població de processionària i disminuir el màxim possible els efectes d’aquesta eruga, l’Ajuntament de Sant Fruitós realitzarà un tractament fitosanitari de l’arbrat. 

Els treballs es concentraran en dues activitats: la polvorització amb canó d’aire, que es durà a terme les nits del 14, 21 i 28 de novembre; i el tractament d’endoteràpia, un mètode que consisteix en inocular la substància activa directament al sistema de circulació de fluits del propi arbre. Des de l’ens municipal recomanen mantenir les finestres tancades mentre duri el tractament.

Els punts on es centraran aquestes intervencions seran als parcs infantils de La Rosaleda, del Polígon Riu d’Or-Casanova, del Carrer València i de Sant Iscle a Pineda de Bages, i del Carrer Serrat a Les Brucardes. També es centraran en diferents espais verds i zones amb presència de pins com ara el Parc del Bosquet o l’Avinguda Sant Joan, entre d’altres.

Per altra banda, aquest dilluns es va iniciar l’esporga de l’arbrat del municipi. La poda va començar per l’avinguda Jaume I i l’avinguda Sant Joan i continuarà per la resta del nucli. Posteriorment, les tasques es traslladaran a les urbanitzacions de La Rosaleda, Torruella de Baix i Pineda de Bages.