Sant Fruitós realitza canvis i millores a les parades d’autobús

125

Canvis en els serveis d’autobus a Sant Fruitós de Bages. L’Ajuntament del municipi realitzarà canvis i millores en les parades de la carretera de Vic i del Raval.

El principal canvi és la ubicació de la parada d’autobús de la carretera de Vic, davant del restaurant Klam, per tal de millorar la mobilitat a peu en aquest punt i oferir més comoditats als usuaris. Se situarà a uns metres més endavant, a la plaça de l’Ajuntament, ja que l’amplada de la vorera no dificultarà la mobilitat entre els vianants. El canvi s’efectuarà degut a que l’actual parada es troba ubicada en un tram de vorera estreta que, en les hores de més afluència, dificulta el pas de vianants i viatgers.

D’altra banda, amb l’objectiu d’oferir un millor servei als usuaris, s’instal·laran marquesines per a protegir del sol i de la pluja a les dues parades de la carretera de Vic, a l’alçada de l’Ajuntament i a les dues que hi ha ubicades al Raval.

Aquesta mesura es fa pública després que el grup municipal d’Esquerra Republicana – AM presentés una moció al ple ordinari d’aquest dimecres per millorar el servei de transport públic de Sant Fruitós. La moció, que no es va aprovar, demanava que el servei s’ampliés des de les 6 del matí fins a les 10 de la nit, que s’instal·lessin marquesines a les parades de la carretera de Vic i al Raval i que els horaris de l’autobús no apareixen a l’aplicació mòbil de Sant Fruitós.

David Uró, regidor per ERC, ho presentava així:

Des de l’equip de govern, ja van assegurar que la millora de les marquesines es faria però que són coneixedors que des del Consell Comarcal s’hi esta treballant. Xavier Racero ho explica:

El regidor del PSC, Tomàs Casero, recordava que el 2010 ja es va demanar l’ampliació de l’horari, juntament amb l’Ajuntament de Navarcles, però no es va aconseguir la fita. Per la seva banda, el regidor per CiU, Roger Grandia, remarcava que malgrat no fos possible ampliar els horaris fa set anys, la moció d’ERC-AM servia per fer memòria i recordar que “s’ha de tirar endavant el tema del transport, que ha de ser prioritari”.