El nou carril bici que unirà Navarcles i el barri de Torroella de Baix amb el nucli de Sant Fruitós de Bages, ara sí, serà una realitat. Un any després que s’anunciés, l’Ajuntament n’ha aprovat definitivament el projecte executiu. 

Era una demanda històrica que el govern municipal havia perseguit durant anys davant la negativa de la Generalitat pel risc que suposa haver de travessar l’autopista C-16. Ara bé, amb estudis d’alternatives pel mig, el març de l’any passat el projecte va tenir llum verda per part de La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central amb la condició que circuli en paral·lel amb la carretera N-141c. 

Quan es va anunciar aquest projecte, el març de l’any passat, la previsió era que de cara al juny poguessin començar les obres. Però amb les eleccions municipals pel mig, el projecte va quedar al calaix i ara sembla que ha renascut.

Sigui com sigui, l’objectiu d’aquesta nova via de comunicació entre Navarcles i Torroella i el nucli de Sant Fruitós és que no calgui agafar el cotxe per un trajecte que dura menys de 5 minuts, així com fomentar la vida activa i les noves vies de circulació, més saludables i sostenibles. Per això, per aquest carril només hi podran circular vehicles no motoritzats, com son les bicicletes, els patinets i els patins). 

Tot plegat ha costat al voltant del milió tres-cents mil  euros.