Sant Fruitós preveu que l’1-O es voti als locals municipals

139

A les portes d’unes jornades intenses pels catalans, els municipis i veïns es comencen a moure per organitzar els actes de la diada de Catalunya i el referèndum de l’1 d’octubre. Les diferents associacions i entitats independentistes ja presenten les activitats i les campanyes que es duran a terme a les dates assenyalades pels independentistes. El dubte més gran, però, és què passarà el dia del referèndum.

A Sant Fruitós de Bages, l’ajuntament preveu que es podrà votar als locals electorals municipals de sempre. Per tant, l’Escola Monsenyor Gibert, l’Escola Pla del Puig i la Caseta Municipal de Pineda de Bages seran els escenaris de la consulta sobre la independència que es durà a terme el primer diumenge d’octubre. Així ho ha expressat l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, que assegura que “el referèndum es planteja com unes eleccions normals i, per tant, es votarà als tres locals habituals“.

En el cas dels municipis veïns de Sallent i Santpedor, els respectius alcaldes també han afirmat a Ona Bages que cediran els locals electorals habituals per a la cita. Ambdós municipis, a més, asseguren que han rebut una carta del govern espanyol advertint al consistori que no pot col·laborar en l’elaboració del cens ni exposar-lo públicament. Batanés, però, afirma que no té constància de si el secretari municipal ha rebut aquesta informació.