Sant Fruitós presenta oficialment la caldera de biomassa del camp de futbol

147
Representants de l'Ajuntament han inaugurat oficialment la nova caldera de biomassa pel camp de futbol FOTO.AJUNTAMENT DE SANT FRUITOS
Representants de l'Ajuntament han inaugurat oficialment la nova caldera de biomassa pel camp de futbol FOTO.AJUNTAMENT DE SANT FRUITOS

La caldera genera energia per tots els equipaments del camp de futbol i permet un estalvi econòmic anual d’un 5.700 euros i un estalvi ecològic de 29 tones de CO2

Des d’aquesta temporada, el Camp de futbol compta amb una caldera de biomassa. Tot i que ja estava en funcionament, ha estat aquest dilluns 27 de novembre quan s’ha presentat oficialment.

Durant la presentació s’ha explicat el funcionament d’aquest equipament innovador a varis regidors de l’Ajuntament, encapçalats per l’alcalde Joan Carles Batanés. També a personal tècnic de l’Ajuntament i al president del Sant Fruitós Escola de Futbol, David Vila.

La caldera de biomassa s’ha instal·lat per substituir les dues calderes elèctriques encarregades de generar, fins la passada temporada, l’aigua calenta i la calefacció que consumien els equipaments del camp. A partir d’ara el camp de futbol funcionarà al 100% amb aquesta caldera de biomassa.

El combustible que s’utilitza per alimentar aquest tipus de caldera és el pèl·let,  un material d’origen vegetal que té la seva procedència, principalment, en la compactació de serradures i encenalls provinents de serradores o d’altres indústries i que es produeixen a partir d’estelles i altres biomasses. El dipòsit té una capacitat de 7 tones, fet que li permet funcionar de manera autònoma llargs períodes de temps. La nova instal·lació també porta com a novetat la programació del funcionament autònom de la caldera de manera que no calgui un tècnic pendent d’engegar-la o parar-la quan no s’utilitzi.

Aquesta caldera disposa de les tecnologies més desenvolupades en el sector de les calderes de biomassa, i segueix unes estrictes normes  d’emissions per tal de garantir el mínim impacte en el medi ambient. La previsió inicial és d’un estalvi de 29 tones de CO2 anuals, que es tradueixen en un estalvi econòmic aproximat pel municipi de 5.700€ anuals, tot i que aquest estalvi pot veure’s augmentat si el consum segueix la línia d’aquests primers mesos de funcionament.