Sant Fruitós presenta noves mesures fiscals per ajudar als ciutadans i als negocis

124
Nexe Espai de Cultura. FOTO: Aj. de Sant Fruitós de Bages
Nexe Espai de Cultura. FOTO: Aj. de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós anuncia noves mesures fiscals pels ciutadans i les empreses. L’objectiu d’aquest nou paquet és flexibilitzar el calendari fiscal 2020 pel que fa al cobrament de la majoria d’impostos i taxes municipals. En molts casos s’ampliarà el marge de pagament i en d’altres es retornaran els impostos ja cobrats.

Pel que fa als veïns un dels impostos més grans que es veurà afectat serà l’IBI. En aquest cas, qui tingui el rebut domiciliat tindrà temps per pagar el primer fraccionament fins el 2 de juliol, els qui no el tinguin domiciliat, el termini del pagament anirà del 2 de juny al 2 de novembre.

Una mesura similar a la que l’Ajuntament ha pres amb la taxa de gestió de residus comercials. En aquest cas, la segona quota del rebut es girarà l’1 de desembre per les persones que el tinguin domiciliat, pels qui no, el marge de pagament serà d’entre el 1 de juliol i l’1 d’octubre.

El rebut que tornarà el consistori és la quota de les activitats físiques per persones grans i el de l’escola d’adults. En aquest cas, a les 177 persones que es veuen afectades, l’Ajuntament els tornarà la part proporcional de l’import des del 13 de març i no girarà els rebuts del tercer trimestre.

En quant als negocis, un dels impostos que l’Ajuntament tenia pensat tocar per ajudar al gremi de l’hosteleria de Sant Fruitós era el de les terrasses de bars i restaurants.

En aquest cas, tornarà la part proporcional des del passat 13 de març fins el 30 d’abril, que és quan acaba la temporada baixa, i estudiarà què fer a partir del 30 d’abril si la situació NO s’ha normalitzat.

Un altre dels negocis que sortirà beneficiat per aquests canvis és el dels paradistes del mercat municipal. L’Ajuntament no els cobrarà la taxa del segon trimestre.

A part d’aquestes mesures, l’equip de govern està preparant un Pla de Reactivació Econòmica de Sant Fruitós amb mesures fiscals i socials tant pels ciutadans, com pels negocis. Primer volen valorar l’estat socioeconòmic de la crisi en els col·lectius de més risc de Sant Fruitós per augmentar la partida d’ajuts socials a les famílies. Una partida que ara compta amb 30.000 euros. En el cas dels agents econòmics santfruitosencs, el pla inclourà una nova partida per promocionar l’activitat econòmica pel 2020.