Sant Fruitós prepara una trobada jove per culminar el Pla Local de Joventut

168

El Pla Local de Joventut del municipi ha d’establir les línies polítiques que es duran a terme de cara al període 2018-2021 en l’àmbit de joventut. Després d’analitzar la situació del municipi i de nombroses entrevistes a joves, regidors i tècnics, el següent pas és fer una trobada jove. Serà el plat fort per elaborar el pla que s’ha de seguir durant els propers anys i es durà a terme diumenge 3 de desembre, a les 6 de la tarda, al Nexe-Espai de Cultura.

Aquesta trobada és oberta a totes les persones del municipi d’entre 12 i 35 anys per tal que puguin dir la seva sobre les principals qüestions que afecten al joves com poden ser l’oci, l’educació, l’accés a l’habitatge i al mercat laboral o l’esport.

En aquest acte, tutelat des de la regidoria de Joventut i dinamitzat per l’empresa Quòrum i amb el suport de la Diputació de Barcelona, es realitzarà un teatre fòrum i uns tallers participatius on els i les joves, en clau d’anàlisi de la realitat juvenil, podran aportar valoracions i propostes, que es tindran en compte en la projecció dels propers quatre anys en els programes a desenvolupar per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

L’objectiu d’aquest Pla Local de Joventut és identificar la situació i les problemàtiques dels joves al municipi i plantejar propostes per millorar-ho. Ho explica Sergio López, tècnic de joventut del Nexe, que assegura que el procés “és bastant llarg” però que el pla veuria la llum el gener del 2018. Escoltem-lo:

Així, tal com diu López, la trobada jove és un punt clau per acabar aquest projecte de joventut. L’acte de diumenge, doncs, serà molt participativa i dinàmica a través d’un teatre-fòrum per generar un debat entre els joves. Sortejaran dues entrades pel concert de Txarango a Sant Fruitós de Bages entre els participants.