Sant Fruitós prepara el segon Campus Internacional de Bàsquet per la tardor

212

Des de fa gairebé dues setmanes, Sant Fruitós de Bages és la seu del campus internacional de bàsquet que uneix Irlanda i el municipi sota una mateixa passió. El Paidos Sant Fruitós-NABA BCN, doncs, neix amb l’objectiu de fomentar aquest esport entre els joves i alhora intercanviar cultures i experiències.

Carles Orive, impulsor del projecte, destaca que els participants s’han integrat molt bé a la cultura santfruitosenca i catalana. D’aquesta forma, des de l’organització ja comencen a preparar la segona edició per aquesta tardor. Orive ho explica:

El diretor de la North Atlantic Basketball Academy (N.A.B.A.) a Dublin, Dermot Russell, explica les intencions de la propera trobada basquetbolística:

Russell, doncs, assegura que el principal objectiu serà el d’intercanviar experiències, coneixements i cultura entre els participants.

Al llarg de 15 dies, un total de 26 joves de set països diferents participen a aquesta primera edició. Els jugadors viuen i entrenen a l’escola Paidos i combinen el bàsquet amb altres activitats lúdiques i esportives a la comarca. Així, entrenen tres hores al dia – des de les 8 fins a les 11 del matí – i dediquen la resta d’hores a altres disciplines. Una d’elles és l’entrenament que han realitzat aquest dilluns amb un grup d’exjugadors de l’escola Paidos que es van proclamar campions d’Espanya i de Catalunya quan jugaven en categoria mini. Aquest campus, doncs, a part de fer entrenaments de pretemporada, dona l’oportunitat als joves d’aprendre anglès i aspirar a estudiar a una universitat nord-americana amb tot pagat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha donat la benvinguda, aquest dimarts, a l’equip del campus internacional. Així, Dermont Russell, l’entrenador de California, Jimmy Rhoades i el de Kentucky David Meddings, han estat rebuts oficialment al consistori pel primer tinent d’alcalde Xavier Racero i pel regidor d’esports Tomàs Casero. Escoltem les paraules de Racero, que explica als tècnics la importància del bàsquet al municipi:

En la recepció, Racero els ha explicat la forta vinculació del bàsquet amb el municipi i els ha fet entrega de pins i clauers commemoratius de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016 i de dos exemplars del llibre “Sant
Fruitós, passió pel bàsquet” que recull la història d’aquest esport al municipi. Per la seva banda Russell ha explicat que es senten molt ben acollits a Sant Fruitós de Bages.

La iniciativa d’engegar el campus internacional va sorgir del santfruitosenc Carles Orive, que actualment fa d’entrenador de la  arran de la visita que va fer al municipi. Russell, aleshores, es va quedar sorprès del potencial basquetbolístic del poble i va proposar a Orive de fer un campus d’estiu, paral·lel a un altre que també s’estarà fent a Dublín. D’aquesta forma, el santfruitosenc va començar a organitzar el que avui ja és una realitat: el primer campus internacional de bàsquet, juntament amb l’escola Paidos, l’Ajuntament, l’ASFE i amb la NABA de Dublín.

Escolteu l’entrevista sencera amb Carles Orive: