Sant Fruitós engega ‘Clic Reforç’, un programa escolar per evitar que la pandèmia afecti els estudiants amb risc d’exclusió social. El condueix una integradora social i l’ha impulsat l’Ajuntament. Consisteix en acompanyar en tasques escolars als infants que han tingut dificultats per seguir el curs arran del confinament.

A part de factors competencials, el programa també treballa l’aspecte emocional. Una de les estudiants que s’acollirà al programa és la Judit, una alumna d’onze anys. La seva mare, l’Ester, explica que durant el confinament va haver de compaginar la seva feina amb la seva a filla a casa. El problema, però, va ser que no podia donar-li un cop de mà a l’hora de fer els deures i per això veu amb bons ulls aquest programa.

Per aquest motiu, des de serveis socials es va alertar a l’Ajuntament. L’alcaldesa de Sant Fruitós, Àdira Mazcuñan, explica que ‘Clic Reforç’ servirà per ajudar als infants que per culpa del confinament s’han endarrerit en els estudis.

La regidora de serveis socials, Cristina Murcia, explica que l’objectiu no només és ajudar als infants. També és donar un cop de mà als pares.

Els infants de 9 a 12 anys faran dues classes setmanals i els de 7 i 8 una. Per ‘Clic Reforç’, els infants amb famílies vinculades a serveis socials tindran prioritat. En cas que es decreti el confinament domiciliari, el programa continuarà en funcionament.