Sant Fruitós organitza una jornada solidària en suport als familiars dels presos polítics

238

Entitats i veïns de Sant Fruitós han preparat una jornada solidària per tenyir de groc el municipi. Serà aquest dissabte, 8 de setembre, al Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages. Pel Groc Gros  és una iniciativa sorgida de la plataforma Música per la Llibertat i que compta amb el suport de l’Ajuntament del municipi, de l’ANC local i de diversos col·lectius i persones a títol individual.  La proposta, que busca recaptar diners per a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) servirà, també, per donar suport als presos polítics i a les seves famílies.

Tot plegat començarà a les deu del matí amb el qual des de l’organització s’ha batejat com el “Despertar Groc”, que comptarà amb activitats infantils i tallers entre els quals es podrà crear una xapa commemorativa de l’11 de setembre. Durant el matí també s’oferiran actuacions dels Castellers d’Artés i de l’esbart dansaire Som Riu d’Or.

Al migdia l’activitat no s’aturarà, i és que tothom que ho vulgui podrà gaudir d’un dinar popular a la mateixa Màquina de Batre. L’àpat, que tindrà com a ingredient principal l’arròs, constarà d’una paella de muntanya i d’una de vegetariana al preu de 5 euros. Els tiquets es posaran a la venda a primera hora de dissabte al Cobert.

La tarda s’inaugurarà amb la projecció del documental “20-S”, produït per MediaPro, i un cop s’acabi, agafaran el relleu de la jornada els grups musicals Sherpah i Cata Garriga. Després dels concerts, la pantalla gegant que es col·locarà a la Màquina de Batre reproduirà diversos vídeo-missatges de polítics i polítiques a l’exili, que es completaran amb parlaments d’alguns dels familiars dels presos i preses polítiques i exiliades.

Tot plegat finalitzarà amb l’anomenat Sopar Groc, on el plat estrella seran les truites. De fet, des de l’organització s’ha aprofitat l’avinentesa per animar a la gent a fer truites solidàries individualment o per equips. Cada participant haurà de dur els estris i els ingredients (patates, ceba, formatge, tomàquet o el que es vulgui) per cuinar. Els principals ingredients (oli, sal i ous) aniran a càrrec de l’organització.

Posem-hi ous, que és com s’anomena a aquesta peculiar activitat, començarà a les sis de la tarda i finalitzarà a les vuit del vespre. A les nou començarà el sopar, que tindrà un cost de 6 euros. Qui vulgui inscriures al concurs o comprar tiquets pel sopar ho hauran de fer als establiments Calçats Prat-Homs; Bar La Parada; Nou Celler; Montse Sala; Maxma; Òptica Bages, o Foto Isidre. El Sopar Groc estarà amenitzat pels grups Txocan’s i Raska. La traca final la posarà el DJ Ferry B.

Durant tot el dia, a més, s’instal·larà una barra de bar amb servei de beguda que vendrà gots exclusius de la jornada. També, a la mateixa Màquina de Batre, s’exposarà la mostra El procés a punta de BIC, de l’artista Jordi Magrià i es comptarà amb l’acompanyament musical dels DJ Berna i Laia.

Escolteu l’entrevista sencera amb Gabriel Benet: