Sant Fruitós ja té el primer carregador solar per a mòbils

157

Sant Fruitós de Bages ja té instal·lat el primer carregador solar per a mòbils i tauletes gratuït de la comarca. Està davant del Nexe i porta el logotip de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i del NexeJove. La regidora de comunicació, Ingrid Bonells, ens explica el funcionament i l’objectiu de la instal·lació.

Per utilitzar-la cal portar un cable carregador particular, a més, té una bateria recarregable per si algú necessita bateria en un moment que no hi hagi llum solar.

L’aparell permetrà carregar de manera fàcil, còmoda i senzilla un telèfon intel·ligent o una tauleta a la via pública sense necessitat d’estar connectat a la xarxa elèctrica.

El disseny del carregador solar està inspirat en un arbre. La seva estructura comença amb un cilindre de metall i una taula que rodeja l’eix central. La part superior està formada per una estructura en forma de paraigua on es troba el panell fotovoltaic. La base del dispositiu està fabricada amb acer inoxidable i compta amb 4 ports USB que permetran la càrrega de 4 dispositius a la vegada.