Sant Fruitós ja escalfa motors per l’11 de setembre a Barcelona

160

A les portes de la diada de Catalunya, l’11 de setembre, Sant Fruitós de Bages ja ultima els detalls dels actes que es prepararan per commemorar la data. Sota el lema La Diada del Sí, els col·lectius independentistes han expressat que l’objectiu de la jornada és impulsar la ciutadania a que voti al referèndum de l’1 d’octubre, tres setmanes després de la diada.

Així, el municipi comença a escalfar motors i ja es posa a disposició de tots el merchandising corresponent per aquest 11 de setembre, així com les inscripcions pels autobusos. El procediment és com cada any. Es recomana anar a la concentració amb autobús per no col·lapsar els accessos a la capital catalana. Per desplaçar-se des de Sant Fruitós de Bages, el col·lectiu local de l’ANC disposa del material i els tiquets del transport a l’Òptica Bages –al carrer German Duran número 1- per un preu de 10 euros. També han facilitat una pàgina web amb totes les instruccions pels fruitosencs. El col·lectiu local remarca que encara que els veïns s’inscriguin a l’autobús, és important que també ho facin al tram 104, que ho podran fer a través de la pàgina web, de manera individual o en grup.

 

La jornada a Barcelona

La idea de la jornada és formar el símbol de suma (+) a l’Eixample de Barcelona amb quatre punts cardinals: Jardinets de Gràcia (muntanya); plaça Catalunya (mar); passeig de Sant Joan (Besòs) i Casanova (Llobregat). El centre del símbol matemàtic serà la cruïlla de Passeig de Gràcia amb el Carrer Aragó, un punt emblemàtic que és el cor de Catalunya i que rememora una fita històrica: fa 40 anys es va sortir al carrer per reclamar la llibertat, l’amnistia i l’Estatut d’autonomia que va suposar la restauració de la Generalitat i el retorn de l’exili de Josep Tarradellas.

El tram pels Bagencs, i concretament els fruitosencs, és el 104 – ubicat al carrer Mallorca, prop del centre que uneix els punts cardinals. Aquell dia, a les 17:14, els veïns del municipi estan cridats als carrers de Barcelona per canviar-se la samarreta. Així, enguany els participants hauran de vestir.ne dues: la primera és de lliure elecció i la segona ha de ser fluorescent, per simbolitzar les oportunitats de la República que es vol construir a través del Referèndum.

L’objectiu, doncs, és el de “sumar a tothom” i traslladar un missatge positiu, segons asseguren el coordinador de l’ANC Sant Fruitós, Gabriel Benet, i el membre de l’assamblea, Andreu Riera. Ambdós veuen amb il·lusió aquesta nova mobilització i asseguren que sera la última que reivindiqui la independència.

Per conèixer tots els detalls de la Diada de l’11 de Setembre i la implicació que hi tindrà el municipi de Sant Fruitós de Bages podeu escoltar l’entrevista sencera amb Gabriel Benet i Andreu Riera aquí: