L’Equip de Govern investiga els inicis del Nexe

256
Centre cultural el Nexe de Sant Fruitós

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, encarrega una comissió jurídica interna al Secretari municipal per tal d’investigar l’expedient de la construcció de l’edifici cultural del Nexe i elaborar-ne un informe. La comissió jurídica interna estarà formada per tècnics municipals del mateix ajuntament.

Ho fa després de les irregularitats sobre la construcció de l’edifici cultural que va publicar El País. Segons el diari, la fundació de convergència CATDem hauria rebut uns 34.000€ de la Unió Temporal d’Empreses encarregada d’executar l’obra de la mà del Grup Soler.

Els 34.000 euros es sumarien al 1’3 milions d’euros del total que va costar fer l’obra i equivaldrien gairebé al famós 3% que haurien rebut alguns partits de Convergència. El regidor per socialistes Tomàs Casero, que quan es va construir l’edifici del Nexe també era regidor a l’oposició, ha explicat en declaracions a Ràdio Sant Fruitós que en un primer moment no recordava cap irregularitat. Va ser dies després que investigant sobre el tema, es va adonar de l’aprovació d’uns 35.000 euros més sobre el pressupost total en un ple municipal.

La construcció del Nexe es va fer sota el mandat de l’equip de Convergència amb el llavors alcalde Josep Rafart. El pressupost era d’1 milió 300.000 euros que venien del famós pla Zapatero, tot un seguit de subvencions per construir obres públiques en uns terminis molt curts de temps. Segons el regidor socialista, CATDem hauria rebut uns 35.000 euros el juliol del 2009, però el desembre del mateix any s’hauria aprovat per ple municipal sumar al pressupost inicial 1’3 milions d’euros de subvenció uns 35.000€ per tal de poder acabar l’obra. Aquests 35.000€ s’haurien pagat amb diners municipals i no amb els de la subvenció.

La cap de llista de l’equip de CiU, Mercè Casals, va explicar a Ràdio Sant Fruitós que desconeixen si CATDem havia obtingut o no el 3% i recordaven que el concurs per decidir quina empresa s’encarregaria de la construcció es va fer amb el màxim rigor.

La comissió jurídica formada per tècnics municipals pretén valorar-ne les irregularitats i sortir de dubtes.