Sant Fruitós instal·larà càmeres per augmentar la seguretat dels veïns

151

Càmeres de vigilància per augmentar la seguretat dels veïns. Aquesta ha estat l’última decidició de l’Ajuntament de Sant Frutiós de Bages per tal de garantir que no hi hagin més fets delicitius al municipi.

D’aquesta forma, l’ajuntament instal·larà equips de videovigilància amb un sistema de lectura de matrícules dels vehicles per tal que els veïns se sentin més segurs. Aquest sistema estarà vinculat a una base de dades on consten aquells vehicles presumptament implicats en fets delictius. Això permetrà que cadascuna de les càmeres instal·lades identifiquin i reconeguin la placa i s’activi immediatament un avís a la policia en cas que algun d’aquests vehicles passi per la zona. A banda, els agents podran ampliar la seva base dades, la qual cosa permetrà fer actuacions més precises en cas d’incidències.

Aquest sistema actuarà alhora com a mesura dissuasiva per la presencia de càmeres però també com a mesura repressiva ja que permetrà visualitzar les imatges enregistrades en cas de robatoris.

El consistori té previst implantar aquest sistema a partir de la tardor en determinades zones i en funció dels resultats obtinguts ampliar-lo a d’altres punts del municipi. Des de la Policia local de Sant Fruitós de Bages ja s’han iniciat converses amb altres policies locals de la zona per tal d’estudiar la possibilitat d’implantar aquest sistema de forma mancomunada, tal i com ja es fa amb d’altres iniciatives. El municipi de Platja d’Aro, per exemple, ja va implantar aquest sistema l’any 2014 i amb un any van rebaixar en un 50% els casos de robatoris en domicilis passant dels 60 casos del 2014 als 32 de l’any 2015.