El compromís de Sant Fruitós de Bages amb el medi ambient és una prioritat en aquest mandat. Així ho han demostrat nombroses vegades des del consistori que ja va canviar la flota de vehicles de la brigada per estrenar-ne d’elèctrics.

El segon pas ha estat instal·lar un nou punt de càrrega elèctrica per vehicles, també de càrrega gratuïta com el primer. A nivell tècnic, es tracta d’un punt de recàrrega semiràpid, amb una potència màxima disponible de 22 kW, un temps de recàrrega màxim de 2 hores i la possibilitat de carregar simultàniament dos vehicles.

La nova estació s’ha instal·lat a l’Avinguda Bertrand i Serra, davant del número 20, a la cantonada amb el Carrer de Jaume Balmes. Permetrà donar cobertura a una zona d’alta intensitat de serveis, on els usuaris de vehicles elèctrics podran compatibilitzar les seves activitats amb el temps de recàrrega.

La recàrrega dels vehicles elèctrics en aquesta nova estació és gratuïta, mitjançant la utilització d’una targeta tipus RFID que els ciutadans poden sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages de forma presencial o telemàtica. Tanmateix, també és compatible amb altres targetes per a la recàrrega de vehicles elèctrics d’altres municipis, per exemple de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb la seva entrada en funcionament, el punt de recàrrega ja es pot trobar disponible a l’Electromaps.

 

Imatge del primer punt de recàrrega.