El departament d’Agricultura de la Generalitat ja va començar a principis d’octubre la campanya contra la processionària del pi a algunes comarques de Catalunya. Ara és el torn de Sant Fruitós de Bages.

Els treballs es duran a terme els dies 16 i 17 d’octubre, a partir de les 10 de la nit, per tal de combatre l’insecte. El tractament fitosanitari és preventiu i es fa per tal que la plaga tingui una menor incidència durant la següent primavera.

Aquesta acció es realitza amb un producte químic acceptat per Parcs i Jardins de la Generalitat. Tot i això, es recomana als veïns des les zones properes mantenir les finestres tancades durant el tractament i no passejar sota els pins durant aquestes hores. De fet, des de l’Ajuntament ja s’han col·locat cartells a les principals zones on s’aplicarà per tal d’avisar als veïns i als usuaris.

On s’aplicarà aquesta campanya?

Els tractaments es realitzaran als arbres que hi ha al parc de El Bosquet, a l’avinguda Sant Joan, al parc infantil de les Brucardes, a les dues entrades de la Torre del Sanmartí, al polígon Casanova, al parc infantil de La Rosaleda, als parcs del carrer València i el de davant del Mas de Sant Iscle (a Pineda de Bages), al bosc de l’ermita de Sant Isidre i a les zones verdes i franges perimetrals de les urbanitzacions de Les Brucardes i de Pineda de Bages.