Sant Fruitós inicia una campanya per festes contra el malbaratament alimentari

155

Sant Fruitós de Bages inicia una campanya per millorar la recollida selectiva de l’orgànica i reduir el malbaratament alimentari. Comença aquestes dates aprofitant que per les festes de Nadal tendim a menjar i cuinar de més.

Sant Fruitós de Bages recicla el 10% de l’orgànica i l’ideal seria arribar a un 45 o 48% de matèria compostada. Amb aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat una campanya amb l’ajuda de l’Agència de Residus de Catalunya i el suport econòmic del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i repartir de forma gratuïta un cubell per a dipositar matèria orgànica, un paquet de bosses compostables i una bosseta de compost, per a cada residència del municipi. En el cas de les urbanitzacions de Pineda de Bages i Brucardes, que fan el reciclatge porta a porta, se’ls donarà un cubell amb més capacitat, de 25 litres. Del 27 al 30 de desembre, hi haurà unes carpes informatives a diversos punts del poble on es podran recollir els cubells. El regidor de Medi Ambient, Xavier Racero, explica la campanya.

Els informadors de les carpes també visitaran establiments i comerços, per tal de resoldre dubtes i motivar els comerciants a reciclar.

La Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, Ana Hidalgo, explica que reciclar aporta un benefici ambiental, però també econòmic, a la població.

A més, amb la voluntat de canviar hàbits de consum, l’ajuntament vol editar un llibre de receptes participatiu on s’incloguin totes les receptes d’aprofitament que fan els ciutadans a casa seva. Es podran recollir a les mateixes carpes informatives, al mateix Ajuntament, per mail, per facebook o per whatsapp. Podeu consultar els punts de recollida i el telèfon de contacte a radiosantfruitos.cat o al web de l’Ajuntament.

Podeu, també recuperar l’entrevista sencera al regidor de medi ambient i a la tècnica, al Sant Fruitós en Moviment de dimecres que trobareu a radiosantfruitos.cat.