Sant Fruitós inaugura de forma oficial l’ampliació de la residència El Lledoner

338
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sant Fruitós de Bages ha inaugurat avui al migdia de forma oficial l’ampliació de la residència i centre de dia El Lledoner, que gestionarà l’empresa L’Onada els pròxims 43 anys i mig. Els avis ja feia una setmana que havien tornat de la residència veïna de Santpedor, on s’estaven mentre duraven les obres.

Amb la remodelació, l’equipament ha passat de 20 places residencials a 71 i de 10 a 20 pel que fa al servei de centre de dia. La residència té titularitat municipal i està acreditada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a atendre usuaris amb prestació econòmica vinculada.

Ha sigut un acte en el qual hi ha assistit la consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa i on ha parlat del pla de xoc social.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La consellera Dolors Bassa ha arribat amb estricta puntualitat i l’ha rebut l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i tots els regidors de la junta de govern del poble. Bassa ha pogut veure les sales i les cuines comunitàries, el gimnàs i els quadres del concurs de pintura de la Festa de l’arròs que hi ha a la residència. Ha demanat a una usuària si li deixava veure la seva habitació. D’aquesta manera ha vist que molts dels mobles, fotografies i decoració que els avis tenien a casa seva, els han traslladat a la residència perquè es puguin sentir el màxim a casa possible.

Després han seguit els parlaments, curts i concisos, que han exposat la directora de la residència, Anna Boet, la directora general de L’Onada, Cinta Pascual, la regidora de Serveis Socials i Veïnatge, Cristina Múrcia, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés i de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finalment el mossèn Joan ha donat la benedicció. Els escoltaven tots els avis i familiars de la residència, també els avis de la residència de Santpedor que van acollir els de Sant Fruitós mentre es feia l’ampliació. Regidors de l’oposició, l’alcalde de Santpedor, Xavi Codina i la delegada del Govern a la Catalunya Central i exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, el president de l’Esplai d’Avis, l’arquitecte de la residència, entre molts, també hi eren presents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha sigut un acte emocionant en què tant la regidora de Serveis Socials i Veïnatge com l’alcalde han hagut de contenir les llàgrimes. Hi ha hagut un moment per recordar els tres avis que van anar a la residència de Santpedor mentre es feia l’ampliació i que ja no han pogut tornar. L’acte ha acabat amb la foto de família, una mica de piscolabis, l’actuació de la colla gegantera i un espectacle d’imitació de Javi Príncep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Escolta el parlament de la directora general de L’Onada Serveis, Cinta Pascual.

Escolta el parlament de la  regidora de Serveis Socials i Veïnatge, Cristina Múrcia.

Escolta el parlament de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.

Escolta el parlament de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Escolta el parlament del mossèn Joan.