Sant Fruitós de Bages mostra el seu rebuig a l’atemptat jihadista que es va produir ahir a La Rambla, a Barcelona. A través d’un comunicat a la seva pàgina de Facebook, l’Ajuntament s’ha sumat a les mostres de condòl a les famílies i les victimes de l’atac i ha anunciat que avui divendres, a les 12 del migdia, es farà un minut de silenci a la plaça de l’Ajuntament. La seva condemna se suma a la d’altres municipis i institucions que s’han pronunciat, des d’ahir, contra el terrorisme. I és que l’atac ha deixat 13 morts i un centenar de ferits, alguns greus.

Les autoritats fruitosenques condemnen així l’atac que ha patit la capital catalana. Esquerra Republicana també ho ha expressat a través de les xarxes socials, on afirmen que “lamenten i condemnen l’atemptat” i afegeixen que reconeixen la feina feta dels cossos d’emergència.

Els fets a Barcelona i Cambrils

La furgoneta, de color blanc, provenia del carrer Pelai. Des de la sortida del metro que fa xamfrà amb Plaça de Catalunya, l’autor ha seguit per la part central de La Rambla i ha baixat a gran velocitat fent esses fins al mosaic de Miró. El vehicle, que era una furgoneta de lloguer amb lletres al lateral, ha atropellat les persones que hi havia al seu pas al llarg del passeig central i ha causat ferits de diversa consideració.

Unes hores després de l’atemptat a Barcelona, Cambrils ha estat l’escenari d’un segon atac terrorista. Cap a la una de la matinada, al Passeig Marítim, cinc homes, tots els joves, han atropellat sis persones. El vehicle ha bolcat i els atacants n’han sortit amb explosius enganxats al pit. Aleshores hi ha hagut un tiroteig i els Mossos han mort els presumptes terroristes – quatre d’ells a trets i el cinquè ha quedat ferit però ha mort tres hores després. Aquest segon atac ha deixat dos ferits, un d’ells en estat crític i l’altre -un agent dels Mossos- en estat lleu.

Oficialment, els Mossos parlen de “possible atemptat terrorista” i diuen que treballen amb aquesta hipòtesi. Així ho informaven a les xarxes socials al voltant de les dues de la matinada:

De moment, el Govern decreta 3 dies de dol.