Sant Fruitós estrenarà l’Any Lluís Espinal amb un col·loqui

154
Presentació de l’Any Lluís Espinal 2020 / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós
Presentació de l’Any Lluís Espinal 2020 / Fotografia: Ajuntament de Sant Fruitós

La Biblioteca Municipal de Sant Fruitós acollirà, el proper divendres 13 de desembre, la primera activitat emmarcada en l’Any Lluís Espinal 2020. Es tracta del col·loqui “Memòria a Viva Veu”, un espai de trobada en el qual amics, familiars i companys de l’activista i jesuïta santfruitosenc explicaran les seves vivències, experiències i anècdotes. La sessió, que començarà a les a les 20h del vespre, té per objectiu apropar la seva figura a la ciutadania.

Prèviament al col·loqui, es celebrarà  l’acte institucional, que començarà a les 20h del vespre a la sala de plens municipal. Comptarà amb la presència de diverses autoritats i personalitats, així com del cònsol de Bolívia a Barcelona.

El municipi dedicarà l’any 2020 a l’activista i jesuïta santfruitosenc, en motiu de del 40è aniversari del seu assassinat a Bolívia. Espinal va destacar com a periodista, crític de cinema, productor i com a ferm defensor dels drets humans, des de la seva vessant religiosa i, finalment, com a activista social. 

La commemoració de l’Any Lluís Espinal és un projecte que englobarà diferents actes adreçats a tots els públics, per tal de donar a conèixer la seva figura així com les accions que va dur a terme al llarg de la seva vida. 

La primera proposta que s’ha engegat és la confecció del tradicional calendari. Aquest inclourà un fet rellevant de la seva vida, coincidint amb el mateix mes que li va succeir. En total s’han elaborat 4.000 exemplars, que es poden adquirir als comerços adherits a l’Associació de Comerciants de Sant Fruitós.