Sant Fruitós Escola de Futbol lliura el premi Riudor a l’Anty, exemple de superació i esforç

144

LAIA CANDÀLIGA / SARA VENDRELL. – L’exfutbolista Antoni García o ‘Anty’ com molts l’anomenen, va rebre el 5è premi Riudor en un acte emotiu celebrat a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages dissabte al vespre.

Sant Fruitós Escola de Futbol atorga el reconeixement a la transmissió de valors de l’esport i va escollir l’Anty com a representació d’esforç i lluita per la seva malaltia d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

L’acte va agafar un to molt emotiu quan el germà de l’Anty va parlar en nom seu i va fer referència a la importància de la família i el valor de l’esforç. Després, van projectar un vídeo de l’Anty que explicava la seva experiència davant d’una sala polivalent plena de gent que observava entre llàgrimes la seva trajectòria. Tant és així, que la mateixa Sant Fruitós Escola de Futbol ha publicat al seu perfil de facebook aquest escrit:

Ens congratulem de la bona acollida que va tenir l’entrega del Premi RIUDOR i del ressò mediàtic obtingut. Que la lluita de l’Anty i de tots els malalts d’ELA no quedi en l’oblit. Volem agrair, molt sincerament, la feina del Pere Flores en la direcció de l’acte i del Jesús Vidal i l’Èric Artigas per bolcar-se en l’esdeveniment. Gràcies també a tots els assistents. Omplir de gom a gom ens anima a continuar i a treballar perquè la transmissió de valors estigui cada dia més present en el nostre dia a dia.

L’Anty ha jugat entre altres, al FC Barcelona, Igualada, CF i CE Premià i actualment entrena l’equip infantil A de l’Escola Brafa. Ha escrit el llibre ‘Míster, por qué yo no?’, que parla dels valors de l’esport i de les frustracions i pressions que genera voler triomfar en el món del futbol.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el president de Sant Fruitós Escola de Futbol, David Vila van participar amb uns parlaments de l’esdeveniment, presentat pel periodista i col·laborador de Ràdio Sant Fruitós Pere Flores,  i el tècnic del Fruitosenc Arnau Sala, va explicar diverses tècniques d’entrenador. L’acte va acabar amb un pica-pica.

El premi Riudor arribava a la 5a edició, després d’homenatjar en els últims anys a l’ONG Diapo, a l’articulista Joan Golobart, a la Fundació Sant Tomàs PARMO i al Consell Esportiu del Baix Llobregat per un programa esportiu que es diu ‘Juga verd play’.

Imatge. Sant Fruitós Escola de Futbol