Sant Fruitós engega una prova pilot de contenidors de deixalles amb xip

125
Nous contenidors pels veïns de Sant Fruitós FOTO.AJUNTAMENT DE SANT FRUITOS
Nous contenidors pels veïns de Sant Fruitós FOTO.AJUNTAMENT DE SANT FRUITOS

Només es podrà llençar els residus de rebuig el diumenge, i caldrà una targeta personalitzada amb xip per accedir als contenidors d’orgànica i de rebuig

El Consorci del Bages per la gestió de residus i els Ajuntaments de Sant Fruitós de Bages, Balsareny, i Rajadell, han posat en marxa de forma conjunta un sistema de contenidors de deixalles amb xip. De forma que a partir d’ara els contenidors de rebuig que són al carrer només es podran obrir els diumenges, amb una targeta personalitzada. Els contenidors d’orgànica es podran obrir a qualsevol hora però també amb targeta, i els de plàstic, vidre i paper, seran de lliure accés com fins ara. De moment, això és només una prova pilot, i es posarà en marxa de forma exclusiva als nuclis de Torroella de Baix i La Rosaleda el proper 30 de novembre.

Aquest sistema (que ja s’aplica en altres països i al País Basc) pretén augmentar el percentatge de residus que es recullen selectivament fins a xifres semblants als municipis que han utilitzen el sistema porta a porta. A diferència d’aquest sistema, però, els ciutadans podran accedir cada dia a tots els contenidors (menys el de rebuig). Actualment, els municipis consorciats (Bages i una part del Moianès) tenen la recollida selectiva estancada per sota del 40%. L’objectiu és arribar, com a mínim, a un 60% l’any 2020.

A partir de la posada en marxa d’aquest nou sistema, la ciutadania tindrà a la seva disposició un número de telèfon per demanar informació, mitjançant trucada o Whatsapp, i poder resoldre qualsevol dubte o problema: 605332840.