Sant Fruitós dóna el tret de sortida a l’exposició sobre la història del bàsquet

125
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’exhibició es podrà veure fins al 14 d’octubre al centre cultural del Nexe. “Cent anys de basquetbol, del pati al parquet” de la Federació Catalana de Basquetbol es complementa amb la col·laboració de l’ASFE i l’escola Paidos i amb material cedit pels santfruitosencs i santfruitosenques.

‘Del pati al parquet’ ha inaugurat avui dimarts, en un acte molt emotiu que ha comptat amb la presència dels regidors i regidores de l’Ajuntament, la comissió ciutadana i santfruitosencs i santfruitsenques que tenen una estreta relació amb la història del bàsquet al poble. El representant de la Delegació de les Comarques Centrals de l’FCBQ, Fernando Peñarrubia, el president de l’ASFE Josep Mensa, el coordinador de la comissió ciutadana, Ricard Planas, el regidor d’esports Tomàs Casero i l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, han fet els parlaments en l’acte inaugural. Jaume Ambròs, històric del bàsquet, ha tingut una menció especial i en un moment molt emotiu, ha cedit la primera samarreta amb la qual va jugar amb l’antic Club de Bàsquet Viladomiu:

 

ambròs_expo_bàsquet_14_09_2016

El coordinador de la comissió ciutadana de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016, Ricard Planas explica que a l’exposició s’hi poden veure les faldilles amb les quals entrenaven les primeres jugadores de bàsquet o cartells de la primera Copa Bages, entre altres curiositats.

 

 

L’exposició està plantejada com un recorregut a partir de plafons explicatius i fotografies que faciliten i complementen els textos escrits, amb l’objectiu de fer més entenedors els continguts. El visitant també podrà veure diferents elements relacionats amb el món del bàsquet com pilotes, samarretes, reglaments, documents, carnets o cartells. Ho ha explicat el coordinador de la comissió ciutadana, Ricard Planas:

En el muntatge de l’exposició s’ha dedicat un espai especial al paper de la dona en el món del bàsquet i un altre dedicat al mini-bàsquet. Els centres educatius del poble tindran l’oportunitat de fer una visita a l’exposició amb un guia que els donarà tots els detalls del material exposat.