L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar en el ple municipal la moció de suport a la resolució 1/XI del parlament de Catalunya, que recolza el procés d’independència.

La moció entrava a ple com a proposta del partit d’Esquerra Republicana de Catalunya i era una moció conscensuada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. El Parlament de Catalunya declara en la moció el procés d’un estat català independent en forma de república, sense supeditar-se a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional, que considera mancat de legitimitat i de competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l’Estatut d’autonomia de Catalunya de l’Estat Espanyol.

La cap de llista d’Esquerra Republicana Àdria Mazcuñán, presentava les mesures explicades a la moció i defensava que s’havia de portar a ple municipal ja que el país està vivint un moment de canvis molt important i tots els pobles hi han de poder dir la seva.

Per la seva banda, el dos caps de llista del partit socialista per Sant Fruitós de Bages, Tomàs Casero i Cristina Múrcia, presentaven una moció de resposta a la moció presentada per esquerra. Casero va recordar que aquest procés està fragmentant els pobles i va demanar seny i serietat al Parlament.

La moció de suport a la resolució 1/XI del parlament de Catalunya s’aprovava amb 11 vots a favor dels partits d’Esquerra, Gent Fent Poble i Convergència i Unió i rebia 2 vots en contra del partit socialista.

Imatge. Bernat Bernabeu