GfP i PSC demanen que s’anul·li l’aprovació d’un decret de l’Ajuntament de Manresa, que permet la construcció d’un hotel al Parc Tecnològic del Bages, que diuen que és il·legal. Afirmen que s’ha fet de forma poc transparent i reforcen així el seu argument de que el problema no era la construcció del projecte del Portal de l’Agulla, sinó que es fes en territori de Sant Fruitós de Bages i no en territori manresà.

La junta de l’equip de govern de Sant Fruitós de Bages, format pel partit independent Gent Fent Poble i el grup municipal PSC, ha presentat en roda de premsa unes al·legacions a una modificació aprovada per l’Ajuntament de Manresa sobre el conveni urbanístic pel desenvolupament del Parc Tecnològic del Bages. El que s’anomena Parc Tecnològic de Manresa i que entra dins dels terrenys del Parc de l’Agulla. Expliquen que es tracta d’una modificació fruit d’un acord entre l’empresa Projectes Territorials del Bages (PTB) i l’Ajuntament de Manresa signat el 2005. Un fet fora de la legalitat, prohibit per la llei d’urbanisme de Catalunya i que s’ha fet en “absolut obscurantisme, sense publicacions ni exposició pública o aprovacions pertinents”.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha explicat que se’ls ha posat en “el sac dels dolents” pel que fa al tema del projecte del Portal de l’Agulla i que això demostra que el problema no era el projecte sinó que es volgués fer en territori santfruitosenc.

L’alcalde també ha apuntat que PTB es troba en un moment econòmic molt delicat i que segurament per això l’Ajuntament de Manresa s’ha decidit a fer el pas. Batanés, ha afegit que l’hotel del projecte del Portal de l’Agulla permetria uns 500.000€ de benefici pel Parc de l’Agulla, mentre que el del Parc Tecnològic no contempla cap ingrés.

El portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, explicava que demanen que s’anul·li l’acord del ple de Manresa perquè els interessos de Sant Fruitós estan perjudicats. Afegia que hi ha hagut una manca de diàleg en tot aquest afer.

L’alcalde de Sant Fruitós remarcava que ells també volien el millor Parc de l’Agulla.

Segons informaven en la roda de premsa, les modificacions vénen de l’aprovació d’un decret de l’1 d’abril del 2016 que segueix gràcies a l’acord de Ple de l’Ajuntament de Manresa del 19 de febrer del 2015 en què es va fer la modificació d’usos i de tipologia d’empresa que pot edificar en el parc tecnològic i que inclou, també, la possibilitat d’edificar-hi un hotel. L’Ajuntament de Manresa té un mes per respondre les al·legacions presentades per part del govern de Sant Fruitós de Bages. El govern manresà farà declaracions la setmana que ve.

Imatge cedida comunicació d’alcaldia.