Regular el transit i vetllar per la seguretat viària són les tasques habituals que fa la policia local al voltant dels recintes escolar en l’horari d’entrada i sortida dels alumnes.

En el cas de l’escola La Flama, però, hi actua la Policia Local de Sant Fruitós – ja que està ubicat a Pineda de Bages- tot i que el centre pertany a la xarxa d’ensenyament de Manresa. El cas és que el municipi santfruitosenc “no té tantes patrulles per vetllar per tots els centres educatius”, assegura la regidora d’Ensenyament, Mònica Cruz. És per aquest motiu que el consistori ha volgut posar-hi remei: que la policia i els agents cívics de Manresa hi col·laborin.

Així, la regidora, juntament amb l’alcalde, Joan Carles Batanés, ha enviat una carta al Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, el Sr. Ramon Bajona, peticionant-li una reunió a tres bandes amb la presència del consistori manresà per tal de desencallar el tema i optar per noves solucions. La que té més pes és que siguin els agents cívics els que vetllin per la mobilitat viària de les famílies al voltant de l’escola i alhora garanteixin la seguretat viària i el descans dels veïns de la zona residencial.

I és que, encara que el centre sigui de titularitat manresana, és l’Ajuntament de Sant Fruitós el que s’encarrega del servei de seguretat viària pels infants durant les hores d’entrada i sortida del recinte escolar i també de la neteja i la resta de serveis associats a l’activitat escolar. És per aquest motiu que el consistori santfruitosenc demana la col·laboració de la policia local i dels agents cívics de Manresa per tenir més suport en aquestes tasques.