Sant Fruitós de Bages vol transformar l’antic edifici de l’Ajuntament en un casal per a entitats i el jutjat de pau

54

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages sol·licita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana fons Next Generation per transformar l’antic edifici de l’ajuntament en un casal per a entitats i per al jutjat de pau

Es fa en el marc del Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios Públicos (PIREP), que té l’objectiu que, que un cop finalitzades les obres, els edificis tinguin un cost energètic com a mínim un 30% inferior que abans de la rehabilitació.

Aquesta línia d’ajuts, per a projectes que finalitzin abans del setembre de 2024, té un pressupost de 250 milions d’euros i contempla les millores en eficiència energètica, sostenibilitat i seguretat. En el cas de Sant Fruitós, la subvenció que s’ha demanat és de 473.000 € per a la transformació d’aquest equipament. 

El projecte de rehabilitació de l’antic ajuntament ja contempla millores energètiques que s’adeqüen a aquesta línia d’ajuts

Sí, com són la substitució de la coberta, el canvi de tota la fusteria, la instal·lació de nous elements aïllants i la renovació dels dispositius d’il·luminació. 

La previsió és que aquest conjunt de millores suposin un estalvi energètic de gairebé un 90%, una xifra molt superior al 30% d’estalvi que es requereix per poder obtenir els ajuts.