A Catalunya s’ha convocat una vaga general per aquest dimarts 3 d’octubre per condemnar la contundència de les actuacions dels cossos de seguretat de l’Estat. Ho ha fet la Taula per la Democràcia, un organisme del qual en formen part sindicats i entitats socials i sobiranistes.

A Sant Fruitós de Bages, el primer que ha anunciat que s’hi sumava ha estat l’Ajuntament. Des del consistori s’ha fet un comunicat en el qual fa saber que ha decidit sumar-se a la proposta de fer una aturada general. Per tant, els serveis públics municipals es prestaran en serveis mínims.

També ho ha fet saber Sant Fruitós Comerç a través d’un comunicat on condemna les accions violentes durant la jornada electoral. Aquest és el seu manifest:

Lamentem i condemnem la violència, totalment injustificable, de les forces policials de l’Estat Espanyol exercida ahir contra la ciutadania catalana que pacíficament volia exercir el seu dret de vot, i ens solidaritzem amb les víctimes que la van patir. I alhora ens posem a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya en defensa de la democràcia.

Per això, donem suport a l’ATURADA DE PAÍS de demà dimarts dia 3 d’octubre i us animem a tancar els vostres comerços.

Ben cordialment,

Sant Fruitós Comerç

L’Associació de Parc Empresarials de Sant Fruitós (APAES), juntament amb els de Santpedor i Súria, també han mostrat el seu recolzament a l’aturada de demà amb aquest comunicat:

Des de les Associació de Parcs d´Activitats Empresarials de Sant Fruitós de Bages (APAES), Associació de Partcs d´Activitats Empresarials de Santpedor (APES) i l’Associació Empresarial de Súria ( AES) mostrem el nostre rebuig a la violència, i les actuacions de les forces policials exercides ahir contra la ciutadania catalana i la nostra solidaritat amb les víctimes . Al mateix temps, l´entitat es posa a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya i les administracions públiques del nostre territori en defensa de la democràcia.

Davant de l’anunci d’una aturada general per a demà dimarts 3 d’octubre, també hi manifestem el nostre recolzament democràtic, així com a totes les iniciatives transversals que es convoquin a favor de la llibertat i la democràcia al nostre país.