Sant Fruitós de Bages, Sallent i Manresa participen de la jornada Let’s Clean Up Europe

121
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Sant Fruitós de Bages, Sallent i Manresa viuran un any més una jornada de neteja de l’entorn en el marc del Let’s Clean Up Europe, una iniciativa a nivell europeu per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura.

Enguany, la neteja es farà aquest dissabte en diferents espais com a la zona d’El Bosquet, al Torrent de la Fonteta i al parc de la Torre Sanmartí. La jornada, que és oberta a tothom, començarà amb un petit esmorzar a les 8 del matí al Nexe-Espai de Cultura i des d’aquest punt es començarà una caminada i l’operació de neteja.

Els interessats en participar-hi poden inscriure’s preferentment a través del correu electrònic mediambient@santfruitos.cat o al telèfon 938789700.

Al finalitzar la jornada hi haurà un obsequi i esmorzar per a tots els participants. En l’anterior edició els voluntaris van recollir més de 160 quilos de deixalles de tot tipus: envasos, cartrons, mobiliari de la llar, aparells electrònics, fustes i runes. Xavier Racero, regidor de Medi Ambient de l’Aj. de Sant Fruitós de Bages, explica la participació que preveu l’Ajuntament per dissabte. “És important per la participació ciutadana i per prendre consciència de cuidar el nostre entorn. Com en edicions anteriors, esperen una mitjana d’uns trenta voluntaris, i també s’afegeixen els alumnes de l’Institut Gerbert d’Aurillac que aquest divendres fan una neteja del seu entorn més immediat”.

Manresa i Sallent també preveuen accions de neteja aquest cap de setmana emmarcades en el ‘Clean Up Europe’. A la capital bagenca es farà neteja de residus a l’entorn del riu Cardener i a Sallent es faran diverses accions de recollida de brossa amb la participació dels centres educatius del municipi i Ampans al matí; i a la tarda es farà una exposició dels residus que s’han trobat i es mostraran els missatges de reflexió dels alumnes, finalment, a ¼ de 6 de la tarda l’espectacle ‘Sr. Reciclatge’.