Sant Fruitós de Bages reparteix arròs per més de 3.000 persones

142
Festa de l'arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre

La tradicional festa de l’arròs de Sant Fruitós, declarada d’interès turístic per la Generalitat des del 1995, ha repartit arròs per més de 3.000 persones que han assistit al dinar de la festa. La colla de l’arròs ha preparat les paelles al costat de 12 colles que participaven en el concurs de paelles.

Tot i que el temps no ha acompanyat massa fins el migdia, milers de persones de la comarca i de les comarques veïnes han assistit a les activitats que es feien al poble durant el matí. La jornada ha començat ben d’hora a les 8 del matí amb el 41è concurs de pintura ràpida. La plaça Alfred Figueras s’ha omplert amb la fira d’artesans i comerciants, les passejades amb poni, la ballada de sardanes, la 22a mostra de puntaires i la 17a Trobada Gegantera de cercavila. A les 12, les alumnes de l’escola Sagrat Cor de Jesús de la temporada 1962-1963 van rebre un reconeixement especial per ser el primer equip de bàsquet a Sant Fruitós. Un acte lligat als esdeveniments de Sant Fruitós ciutat del bàsquet català 2016, en el qual han assistit l’alcalde i els regidors del poble i la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, diversos parlamentaris, alcaldes i representants de poblacions veïnes, els regidors del poble i l’alcalde, Joan Carles Batanés.

Homenatge a les primeres jugadores de bàsquet del 2016. Festa de l'arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre
Homenatge a les primeres jugadores de bàsquet de Sant Fruitós de Bages.

Els guanyadors del 41è concurs de pintura han sigut Lluís Puigrós Puigdellívol de Santa Maria de Merlès, amb el primer premi de 600€, Antoni Subirana Verdaguer de Berga, guanyador del segon premi de 400€ i Jordi Pons i Casals de Riells i Viabrea (Girona).

La festa de l’arròs es remunta a l’època medieval, tot i que no se sap quan va ser el seu naixement. Al segle XIX s’anomenava “La sopa de pobres” perquè era un dia de l’any solidari en el qual els més rics donaven menjar als més pobres. Al llarg dels anys la festa ha anat evolucionant i ha passat a dir-se “Dia de l’Arròs” o “Arròs de carnaval” fins a dir-se com es diu avui dia: “Festa de l’arròs”.

Festa de l'arròs, Sant Fruitós de Bages 2016. Imatge FotoIsidre
Festa de l’arròs, Sant Fruitós de Bages 2016.

 

Imatges. FotoIsidre