Sant Fruitós de Bages prepara Sant Jordi amb dues presentacions de llibres

77

La primera, aquest dijous, al Museu de la Memòria de la Vinya i el vi. 

Es fa en aquest establiment perquè el llibre tracta sobre les conseqüències de la Fil·loxera al Pla de Bages. El seu nom és “La llibreta de la vinya americana” i està escrit per Montse Perramon. 

El llibre parla de Josep Baraldés, un pagès de Castellnou de Bages,que va saber trobar una via de sortida a la crisi vitivinícola que es vivia al territori durant aquella època. Ho va fer comprant, venent i plantant peus americans aconseguint combatre la plaga de la fil·loxera, tot repoblant el paisatge de vinyes resistents, i recuperant la producció de vi del territori. 

La mateixa autora farà la presentació i la xerrada, que serà a les 6 de la tarda. 

I divendres, presentació d’un conte infantil, de temàtica de la diada. El llibre es diu “Sala i Ricardis i el Drac de Sant Fruitós”, escrit per Marta Julià i il·lustrat per Clara Oliveras. És el 19è exemplar de la col·lecció de contes del poble, que té com a protagonistes els gegants del poble: Sala i Ricardis. En aquesta edició, es troben amb un drac que vol robar tots els llibres de Sant Fruitós. 

La presentació serà també a les 6 de la tarda a la Biblioteca Municipal i comptarà amb la narració en directe de la contacontes Susagna Navó. I els més impacients ja es podran endur el llibre a casa, firmat per l’autora i la il·lustradora.