Sant Fruitós de Bages obté un diploma de finalista als premis ‘Ciudad Sostenible’ celebrats a Madrid

116
Xavier Racero, recollint el guardó en representació de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Xavier Racero, recollint el guardó en representació de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Sant Fruitós va ser guardonat en la categoria d’eficiència i estalvi energètic, per darrere de l’Ajuntament de Granada

Sant Fruitós de Bages ha estat reconegut com a finalista en la 16a edició dels ‘Premios Ciudad Sostenible’ en la categoria d’eficiència i estalvi energètic. L’entrega de guardons es va fer ahir a Madrid.

El guanyador del premi en la categoria de ciutat més sostenible se l’ha emportat l’Ajuntament de Granada, i Sant Fruitós de Bages ha recollit un diploma que reconeix a l’ens del poble com a finalista. El regidors santfruitosencs Xavier Racero i Cristian Marc Huerta han recollit el guardó a Madrid aquest dimecres, en un acte organitzat per la Fundación Fórum Ambiental amb el suport del Ministerio de Agricultura, Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. Xavier Racero, regidor de Medi Ambient, ha agraït als micròfons d’Ona Bages a totes les persones que han fet possible el guardó. “Estem molt satisfets i contents, agrair a l’equip de govern i també als treballadors de l’àrea de Medi Ambient, que hi han col·laborat i que han elaborat la presentació per la candidatura”.

El municipi ha rebut aquest reconeixement fruit de les polítiques engegades dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible. La primera de les accions fetes va ser l’adhesió al ‘Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses’ l’any 2012. Des d’aquell moment el consistori santfruitosenc ha fet actuacions de millora en els serveis públics urbans. Com per exemple, millores d’eficiència energètica en l’enllumenat públic i semàfors, o la instal·lació de 4 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics.

En clau d’accions previstes, l’Ajuntament preveu la instal·lació d’una caldera de biomassa a la piscina municipal, la instal·lació de més punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i s’està estudiant la redacció d’una ordenança per a la promoció de l’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.